HOME > ALCANTARA

informatie/onderhoud Alcantara

Alcantara

Alcantara

Alcantara

Alcantara is sinds 1975 al vele malen geÔmiteerd. Inferieure imitaties, en productiefouten bij Alcantara zelf, hebben het product tijdelijk een slecht imago bezorgd. Vooral de leveringen tussen 1996 en 2002 hebben zich gekenmerkt door vroegtijdige slijtage pillen en vaal worden. Deze Alcantara liet zich nauwelijks goed reinigen en soms vielen de gaten er in. Tot eind 2012 heeft Perida met al haar klanten een garantie regeling ondersteund. Na 10 jaar is deze periode afgesloten. Dat wil niet zeggen dat Perida geen ondersteuning meer geeft want iedere klacht wordt door ons altijd met de nodige coulance opgelost.
De originele goede Alcantara echter, is door de jaren heen een prachtig fluweel zacht en toch ijzersterk product gebleken. Zo zien we af en toe nog Perida modellen uit de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw met Alcantara welke zich nog in topconditie bevindt. Sinds 2002 wordt Alcantara weer geleverd in de kwaliteit die we van oudsher hebben weten te waarderen en waar Perida met een gerust hart garantie op geeft.
Ook in de confectie heeft Alcantara een bijzondere klank als het gaat om makkelijk draagbaar en uiterst eenvoudig te reinigen materiaal. In de automobielindustrie (Italiaanse top merken) zoals de Maserati Quattroporte zien we veel Alcantara bekleding. Ook Audi biedt in zijn Q7 Alcantara aan als luxe bekleding. Alcantara
Perida gebruikt Alcantara die speciaal ontwikkeld is voor meubelen. Hiervoor is door de fabriek aan de achterzijde nog een extra drager aangebracht. Sterk, zacht, mooi, warm en een mat uiterlijk maken Alcantara naast leder een van de mooiste bekledingen voor luxe meubelen. Het is dan ook een prachtig alternatief voor mensen die leer prefereren vanwege de duurzaamheid maar een voorkeur hebben voor de warme behaaglijkheid van stof.
Alcantara wordt vervaardigd uit microfibers, samengesteld uit 68% polyester en 32% polyurethane. Doordat de microfibers uiterst dun zijn, kunnen er zeer veel op 1cm≤ worden aangebracht waardoor het materiaal borg staat voor een zeer hoge slijtvastheid. De mogelijkheden om Alcantara te reinigen zijn wereldberoemd. Als meubelbekleding wordt Alcantara geleverd in meer dan 50 kleuren.
Onderhoud AlcantarA.
Meubels bekleed met of Alcantara eens per week stofzuigen (controleer met de hand of de zuigmond volledig glad is en geen scherpe uitsteeksels heeft). Daarna afnemen met klamvochtige theedoek. In geval van een vlek, eerst de aard van de vlek controleren. 90% van alle vlekken kunnen met water en shampoo worden verwijderd. Voor groot onderhoud kunt u afneembare hoezen het beste chemisch laten reinigen. De vaste stoffering kunt u laten reinigen door een vakkundig erkend meubelreinigingsbedrijf. Indien u zelf gaat reinigen dan eerst op een niet zichtbaar gedeelte uit proberen om te zien of er geen blijvende verandering of verkleuring ontstaat. Vlekken altijd van buiten naar binnen verwijderen. Gebruik beslist geen Aceton!
VLEKKENWIJZER ALCANTARA
Nooit drukken of boenen!

Alcohol/ spiritualiŽn:
ShampooŽn met zacht zeepwater, vervolgens reinigen met verdunde gedenatureerde alcohol (10-20%).
Drankjes/ wijn: met zacht zeepwater.
Afsponsen met azijn en water (50%), vervolgens
shampooŽn met zacht zeepwater.
Ballpoint:
Reinigen met tetrachloorethyleen of vlekkenwater nr.6
Bier:
Afsponsen met lauw water (30 graden) waaraan 3% gedenatureerde alcohol is toegevoegd
Koffie/ thee/ melk:
ShampooŽn met zacht zeepwater, als de vlek blijft, reinigen met verdunde ammonia (10%).
Chocolade/ snoep:
Afsponsen met warm water (max. 40Ec) en 5% verdunde Ammonia.
Verf: olieverf/ waterverf:
Reinigen met terpentijn, vervolgens shampooŽn met Zeepwater. Als de vlek oud is en moeilijk te verwijderen moet u een expert raadplegen.
Cosmetica
Meestal volstaat afsponsen met zacht zeepwater. Bij hardnekkige
vlekken tetrachloorethyleen gebruiken of 5% verdunde ammonia.
Nooit een oplosmiddel voor nagellak (Aceton o.i.d.)gebruiken.
Gras/ groenten
Afsponsen met warm water (max. 40Ec), vervolgens shampooŽn met zacht zeepwater
Kauwgom
Reinigen met tetrachloorethyleen. Of er Ďn Ijsklontje op leggen, als
de kauwgom hard is geworden dan voorzichtig met een scherp voorwerp er af wippen.
Inkt
Zoveel mogelijk opnemen met vloeipapier, reinigen met 20% gedenatureerde alcohol
en shampooŽn met zeepwater. Soms geeft citroensap goede resultaten. Hardnekkige vlekken.. raadpleeg expert.
Schoensmeer
Reinigen met tetrachloorethyleen
Jam/ stroop/ fruit/ sap
Afsponsen met warm water (max. 40Ec), als de vlek blijft,
tetrachloorethyleen gebruiken.
Olie/ vet

Chemisch reinigen.             

Let op! Bij het gebruik van Tetrachloorethyleen (PER) dient men de voorschriften voor het gebruik van dit middel goed in acht te nemen. Niet inademen. Goed luchten. Niet in de buurt van open vuur gebruiken. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Klik hier voor de pdf file over Alcantara die u kunt uitprinten.